Svenska som andraspråk grundläggande – med praktik

Studietakt

100 %

CSN-nivå

Grundskolenivå

Kurstid

Höstterminen: 21 augusti - 19 december 2017.
Vårterminen: 10 januari - 29 maj 2018.
Vi har höstlov (vecka 44), sportlov (vecka 9) och påsklov (vecka 14).

Avgifter

Undervisningen är avgiftsfri. För studiematerial, kopiering samt studiebesök betalar du 900 kr per termin (1 800 kr för hela kursen). Observera att en kostnad för kurslitteratur tillkommer med cirka 200 kr per läsår.

För mer information om kostnader, återbud, avbrott, kravrutiner ring 08-445 39 00.

Ansökan

Senast 1 juni vill vi ha in din ansökan.

Alla sökande kallas till ett skriftligt språktest och en kort antagningsintervju.

För att göra din ansökan klicka på "ansök" och skapa därefter ett konto på Folkhögskolornas Mina Sidor. (Samma konto gäller för alla folkhögskolor.)
Får du ingen bekräftelse från no-replay@schoolSoft.se att ansökan är mottagen kontakta skolan 08-445 39 000 eller info@sundyberg.fhsk.se.

Kursansvarig

Ingela Douhan
info@sundbyberg.fhsk.se

Svenska som andraspråk
grundläggande – med praktik

På den här kursen studerar vi svenska på grundläggande nivå. Samtidigt lär vi oss mer om samhället. Vi samtalar, skriver och läser om ämnen som intresserar oss, och vi diskuterar våra egna erfarenheter.

Folkhögskolan är en annorlunda skolform där undervisningens mål och innehåll formas av kursdeltagare och lärare tillsammans. Till exempel kan vi läsa om aktuella frågor i arbetslivet och göra studiebesök till platser som vi blir nyfikna på.

Om du vill får du möjlighet att göra praktik på en arbetsplats. Du väljer själv en arbetsplats inom ett område som intresserar dig.

Du får också möjlighet att bli godkänd i svenska som andraspråk på grundskolenivå (motsvarande delkurs 1-4 på grundläggande nivå inom komvux). Då kan du fortsätta att studera, till exempel på en yrkesutbildning på gymnasienivå.

Du får studieteknik och även möjlighet att studera matematik och/eller engelska vid behov.

Kursen omfattar ett år på heltid, 30 lektioner per vecka.

Förkunskaper

Sfi D eller motsvarande kunskaper.